4 důvody, proč vysávání koberce nestačí

Váš koberec funguje jako filtr pro váš domov, zachytávající nečistoty a znečišťující látky. Vysávání je užitečné pro údržbu, podobně jako čištění zubů po návštěvě zubaře. Obě činnosti však vyžadují hloubkové, profesionální čištění jednou nebo dvakrát ročně pro optimální zdraví. Proto byste měli co nejdříve naplánovat další čištění koberců se SIMONITA:

1. Vysávání nezvládne vše.

vysávaní koberce v domácnosti

V SIMONITA oceňujeme, když naši zákazníci pravidelně vysávají pro běžnou údržbu, ale vysávání nedokáže vyčistit koberce tak, jak to umí profesionálové. Vysavač nepronikne hluboko do vláken koberce, takže tam zůstává usazená špína a nečistoty, které způsobují mikroabrazí a oslabují koberec při každém kroku. Pouze profesionální čištění koberců od SIMONITA vám zajistí důkladné čištění, které vydrží.

2. Váš koberec může způsobovat vaše alergické příznaky.

alergie koberec

Pokud se cítíte ucpaní nebo nachlazení, může to být tím, že váš koberec obsahuje spoustu neživých alergenů a nečistot. Když opouštíte domov a vracíte se zpět, přinášíte s sebou nečistoty na oblečení, botách a dokonce i při otevření dveří. Aby byl váš domov zdravý, doporučujeme profesionální čištění koberců každých 6–18 měsíců, v závislosti na závažnosti vašich alergií.

3. Váš koberec potřebuje profesionální čištění pro delší životnost.

čištění sedaček koberců

Životnost vašeho koberce závisí na tom, jak často jej necháte profesionálně vyčistit. Vlákna koberce se mohou snadno zplstnatět kvůli špíně a nečistotám a mikroabrazí mohou poškodit vlákna i strukturu koberce. Profesionální čištění koberců revitalizuje vlákna, čímž jim dodává větší odolnost a hebkost, což vede k delší životnosti vašeho koberce.

4. Čistý domov snižuje stres a posiluje imunitu.

cisteni kobercu brno

Podle výzkumníků může čistý domov prospívat tělu i mysli. Čistý domov podporuje zdraví snížením stresu a posílením imunity. Studie zjistily, že čisté domovy vedou ke zdravějším lidem s lepší kvalitou spánku, což má za následek lepší celkový zdravotní stav.

Vždy povzbuzujeme lidi, aby se snažili udržet své koberce čisté, ale nikdo nevyčistí váš domov jako tým SIMONITA. S naší moderní technologií jsme vytvořili řešení pro čištění koberců, které nemá obdoby.

Navíc, pravidelné plánování profesionálního čištění koberců s SIMONITA znamená, že váš koberec vydrží déle, rychleji schne a váš domov bude celkově zdravější. Pro více informací o naší jedinečnosti navštivte naše webové stránky.