Jak poznat profesionální firmu na čištění?

Ne všechny úklidové firmy, které mají v portfoliu čištění sedaček čistí stejným způsobem. 

Ve společnosti SIMONITA probíhá čištění sedaček rychle a efektivně, aniž by se používaly drsné detergenty nebo chemikálie. S použitím ohřáté vody je špína extrahována, zároveň se čistí skvrny a pomáhá se zabránit jejich opětovnému objevení. Tato metoda čištění je bezpečná pro děti a domácí mazlíčky, což také znamená, že nikdo v domácnosti nemusí mít obavy z inhalace škodlivých chemikálií.

Odbornost a zkušenosti

 

Výběr správné firmy na čištění sedaček je zásadní pro zachování jejich kvality a vzhledu. Hlavním kritériem by měla být odbornost a zkušenosti firmy v oboru. Mnoho společností tvrdí, že nabízejí kvalitní služby, avšak pouze několik má opravdu potřebné znalosti a technologie. 

Je důležité se ptát na jejich předchozí projekty, referenční zákazníky a metody čištění, které používají. Spolehlivá firma by měla být schopná poskytnout důkazy o své práci a spokojených zákaznících.

čištění seaček

Profesionální technika a přístupy

Dalším důležitým aspektem je používání profesionálních čistících technik a zařízení. 

Některé firmy se spoléhají na zastaralé metody nebo univerzální čističe, které nemusí být pro specifické materiály vašeho čalounění vhodné. To může vést k poškození tkaniny nebo nedostatečnému odstranění nečistot. Kvalitní firma na čištění sedaček by měla používat špičkové stroje a speciálně formulované čistící prostředky, které jsou šetrné k materiálu a zároveň efektivně odstraňují všechny nečistoty.

Pozornost k detailu a zákaznický servis

Nakonec, nezapomeňte zvážit úroveň zákaznického servisu a pozornost k detailu, kterou firma nabízí. 

Profesionální služba by měla být schopna poradit vám nejen v otázkách čištění, ale také v péči o váš čalouněný nábytek po čištění. To zahrnuje doporučení na udržení čistoty a případné další ošetření, které by mohlo prodloužit životnost a zachovat vzhled vašeho nábytku. 

Společnost, která je ochotná věnovat čas vašim specifickým potřebám a odpovědět na všechny vaše dotazy, je pravděpodobně tou pravou volbou pro péči o vaše sedačky.

jak poznat profesionální firmu na čištění sedačky brno

Jak by měl profesionál při čištění sedaček a čalounění postupovat?

 

  1. Analýza textilu čalounění a test stálobarevnosti: Profesionální technici čištění nejprve identifikují typ látky vaší sedačky. To je klíčové, protože různé látky vyžadují specifické metody čištění. Zkontrolují štítek výrobce s pokyny pro čištění, provedou test uvolňování barvy (test stálobarevnosti) a prozkoumají její obecný stav, aby určili, zda ji lze vyčistit bez poškození.
  1. Suché vysávání: Profesionálové na čištění sedaček nejprve rychle vysají celou sedačku, aby odstranili volnou špínu, zvířecí chlupy, prach a nečistoty. Používají nástavec na čalounění a věnují pozornost škvírám a švům.

  2. Aplikace předstřiku a jeho zapracování: Profesionální firma na čištění sedaček vybere vysoce kvalitní sprej pro předúpravu čalounění vhodný pro látku vaší sedačky a nastříkají s ním vaše nábytek. Poté prostředek zapracují kartáčem z koňských žíní (pokud je to potřebné/vhodné). To pomáhá začít rozkládat špínu a nečistoty hluboce zakořeněné ve vláknech látky.

  3. Odstraňování skrvn: Jakékoli viditelné skvrny ošetří vhodným odstraňovačem skvrn, jemně skvrny odstraní; vyhnou se drhnutí, aby zabránili zatlačení skvrny hlouběji do látky.

  4. Extrakce a oplachování: S použitím správného nástroje pro čištění čalounění, nastaveného na správný tlak vhodný pro váš typ látky, profesionálové na čištění sedaček, jako je SIMONITA, důkladně uvolní, propláchnou a odstraní všechny částice nečistot ve vaší látce čalounění pomocí jejich výkonného extrakčního systému. SIMONITA to dělá bez mýdla, detergentů nebo drsných chemikálií, takže zůstáváte bez jakéhokoli zbytku chemikálií, což znamená, že vaše čalounění zůstane čistší déle, protože mýdla mají tendenci přitahovat a držet si špínu.

  1. Úprava vláken čalounění sedačky: Pokud je potřeba vlákno čalounění sedačky upravit, použije čistý, vlhký hadřík k odstranění jakéhokoli zbytku. Ujistí se, že látku nepřemokří, aby předešel poškození vodou.

  2. Schnutí: Profesionální firmy na čištění sedaček používají právě správné množství vody a odstraní přebytečnou vodu. Je důležité nechat sedačku důkladně proschnout na vzduchu, proto otevřete okna nebo použijte ventilátory, aby se urychlil proces sušení. Vyhněte se použití fénů nebo přímého tepla, protože to může poškodit určité potahy.

  3. Navrhne vhodnou metodu ochrany sedačky: Zvažte aplikaci prémiové impregnace jako ochranného prostředku na vlákna po čištění, aby se odrazilo budoucí skvrny. Pravidelně vysávejte a rychle zakročte v případě rozlití, aby vaše sedačka vypadala co nejlépe.

čištění sedaček brno

Ze zkušeností našich zákazníků s různými čistícími službami je jasné, že ne všechny firmy jsou si rovny. Mnozí z vás se již setkali s nedostatečnými výsledky nebo metodami, které více škodily než pomáhaly. 

V SIMONITA rozumíme hodnotě vašeho čalouněného nábytku a přistupujeme k jeho čištění s maximální péčí a profesionálním přístupem. Pokud hledáte spolehlivou službu, která vám poskytne výsledky, na které se můžete spolehnout, a oživí vaše sedačky tak, aby byly jako nové, neváhejte nás kontaktovat. S námi získáte nejen čistotu, ale i jistotu.