Pronájem tepovače na čištění koberců a různé čističe ┃ Rizika

Domácí čisticí prostředek na koberce se může zdát jako nejlepší řešení, pokud jste něco rozlili nebo váš mazlíček měl nehodu.

Lidé často zamíří do obchodu a koupí první produkt, který slibuje odstranění skvrn z koberce nebo zamaskování zápachu od domácích mazlíčků, ale ve skutečnosti tyto produkty často způsobí více škody než samotná skvrna!

V SIMONITA jsme viděli mnoho důkazů, že produkty na čištění koberců zakoupené v obchodě mohou bělit a ničit vaše koberce a čalounění.

Zde je několik příkladů problémů s domácím čištěním koberců, které mohou nastat:

Nevýhody pronájmu DIY čističů koberců a čističů koberců z obchodu

Pronajatý tepovač může být špinavější než váš koberec

Pokud používáte pronajatý stroj na čištění koberců z obchodu, je pravděpodobné, že nebyl nedávno vyčištěn.Veškerá špína z cizí sedačky anebo koberce se dostane na váš, což způsobí větší nepořádek a téměř žádný výsledek.I když je domácí šamponování koberců lepší než nic, obvykle neodstraňuje stejnou úroveň nečistot, zbytků nebo vlhkosti jako skutečné profesionální čištění koberců.

To je důležité, protože odstranění nečistot, zbytků a vlhkosti pomáhá chránit koberce před poškrábáním, plísněmi, matováním vláken a rychlejším zašpiněním. Nesprávné použití DIY čističe koberců nebo roztoku může způsobit předčasné opotřebení, což vede k nutnosti výměny koberců aneb čalounění dříve, než byste chtěli.

impregn

Pronajaté tepovače nedokážou odstranit všechnu mýdlovou vodu

Použití těchto DIY pronajatých strojů nejen přenáší nečistoty a špínu někoho jiného na váš koberec, ale také zaplavuje vaše podlahy vodou a agresivními chemikáliemi a šampony, které samotný stroj nedokáže dostatečně vysát.

Protože je používá mnoho lidí a jsou menší, nemají dostatečnou sílu na odstranění nečistot, mýdel, DIY čisticích roztoků nebo vody z koberce, což způsobuje delší dobu schnutí a zanechává křupavé, lepivé zbytky. 

DIY Čističe skvrn na koberci mohou situaci zhoršit

Mnoho lidí si myslí, že mohou čistit koberce sami bez stroje pomocí DIY čisticích roztoků, ale produkty zakoupené v obchodě mohou způsobit více škody než užitku.

Čističe skvrn na koberci často obsahují mýdla, detergenty a agresivní chemikálie, což vede k nevzhledným bělicím skvrnám a zbytkům, které přitahují nečistoty.

SIMONITA používá speciální enzymatické čistící prostředky, které čistí líp jak mýdlo, rozkládají nečistoty a oleje, a zanechávají koberce a čalounění měkčí a čistější, protože nezanechávají žádné škodlivé chemikálie, mýdla ani šampony.

čištění sedaček a koberců

DIY čističe koberců na psí moč a zápach jen maskují skvrny a pachy

Při řešení nehod domácích mazlíčků může být instinkt koupit čistič na psí moč v obchodě, který slibuje odstranění zápachu a vyčištění koberce. Tyto produkty však většinou jen maskují pach a psi stále cítí močové krystaly v koberci.

Trvající zápach může vést k dalším nehodám a způsobit žluté skvrny a odbarvení koberce. Pouze profesionální čističe koberců jako SIMONITA s jejich speciálními ošetřeními skvrn a zápachu dokážou odstranit skvrny a pachy do hloubky.

Nevýhody pronájmu DIY čističů koberců a čističů koberců z obchodu

Zatímco existuje mnoho způsobů, jak můžete poškodit svůj koberec domácími metodami čištění, odborníci ze SIMONITA doporučují následující domácí čistič koberců pro okamžitou pomoc:

K vytvoření domácího čisticího roztoku budete potřebovat:

  • Stříkací láhev
  • Bílý ocet
  • Horkou vodu
  • Jedlou sodu
  • Vysavač
  • Čistý, suchý hadřík nebo papírový ručník

*Poznámka: tento domácí čisticí roztok není určen pro čištění celého koberce ani sedačky. Je určen výhradně na rychlou záchranu vzniklé situace.

 

Jak čistit pomocí DIY roztoku:

  1. Identifikujte oblast, kterou je třeba vyčistit.
  2. Zjistěte, zda je skvrna suchá nebo mokrá.
  3. Pro mokré skvrny nebo mastné skvrny posypte oblast jedlou sodou, aby absorbovala vlhkost, asi 10 minut.
  4. Vysajte oblast.
  5. Jakmile je skvrna suchá, nebo pokud byla suchá od začátku, smíchejte stejné díly bílého octa a horké vody ve stříkací lahvi a postříkejte oblast.
  6. Jemně poklepejte suchým hadříkem nebo papírovým ručníkem (ne drhněte).
  7. Opakujte kroky 3-4, dokud skvrna nezmizí.

Domácí čističe koberců vyrobené z přírodních a neškodných ingrediencí vám mohou pomoci postarat se o koberce při náhlých nehodách nebo nečistotách od domácích mazlíčků.

Když však váš koberec anebo sedačka potřebuje důkladné vyčištění, doporučujeme profesionální služby čištění koberců od SIMONITA.

Co je nejlepší DIY řešení na čištění koberců?

Ačkoliv vždy doporučujeme vysávat alespoň jednou týdně, domácí čištění koberců způsobí často více problémů, než užitku. Zabere více času, zanechává rezidua a nečistoty utlačuje hloběji do molitanu. Jako bonus, trvá věčnost, než koberec uschne.

Zjednodušte si čištění koberců, sedaček a dalšícho čalounění s pomocí SIMONITA!

Díky našemu procesu a použití jemných, ale účinných enzymatických čistících prostředků, se vyhýbáme zabarvení nebo bělícím skvrnám a odstraníme více nečistot než domácí metody.

Zavolejte SIMONITA nebo nám zašlete poptávku a ochraňte své koberce ještě dnes!