Vyplatí se profesionální čištění sedaček?

Jak poznat, že nastal čas svěřit čištění vaší sedačky do rukou profesionálů? Když jsou skvrny tak hluboké, že se sami nemůžete zbavit, nebo když pach z sedačky je natolik intenzivní, že jej nelze přehlížet.

Pokud se zamýšlíte nad tím, zda vaši znečištěnou pohovku lze ještě zachránit profesionálním čištěním, pokračujte ve čtení a objevte naše nejlepší rady.

čištění sedaček brno

Jaké jsou výhody profesionálního čištění?

Najmutí profesionální firmy pro čištění vaší sedačky přináší řadu výhod a zaručuje pečlivý a efektivní úklid. Níže naleznete několik klíčových důvodů, proč byste měli zvážit najmout odborníka na čištění sedaček:

  • Odborné znalosti a zkušenosti: Profesionální čističi mají znalosti a zkušenosti potřebné k posouzení různých typů látek a určení nejvhodnějších metod čištění. Jejich odbornost pomáhá předejít potenciálním poškozením, která mohou nastat při pokusech o čištění svépomocí.
  • Specializované vybavení: Profesionální čisticí služby používají specializované vybavení navržené pro čištění čalounění. Toto vybavení je výkonnější a efektivnější než typické spotřebitelské čisticí nástroje, což vede k hlubšímu a důkladnějšímu čištění a suššímu nábytku.
  • Přizpůsobené čisticí roztoky: Profesionálové mohou přizpůsobit svůj čisticí přístup specifickým potřebám vaší sedačky s ohledem na typ látky, barvu a přítomné skvrny. Tento personalizovaný přístup zajišťuje optimální výsledky bez ohrožení integrity materiálu.
  • Expertíza na odstranění skvrn: Zvládání tvrdohlavých skvrn vyžaduje specifické znalosti a techniky. Profesionální čističi jsou vybaveni k účinnému řešení různých typů skvrn, což zvyšuje pravděpodobnost úspěšného odstranění bez poškození látky.
  • Čas a pohodlí: Čištění sedačky může být časově náročný úkol, zejména pokud zahrnuje hloubkové čištění nebo více kroků. Najmutí profesionálů vám ušetří čas a úsilí, což vám umožní soustředit se na jiné priority, zatímco odborníci se postarají o čisticí proces.
  • Zachování kvality látky: Profesionální čištění pomáhá prodloužit životnost vaší sedačky tím, že zachovává kvalitu látky. Správné čisticí metody a produkty brání zhoršování, blednutí nebo oslabení materiálu v průběhu času.
  • Zdraví a hygiena: Čalounění může časem akumulovat alergeny, roztoče a další kontaminanty. Profesionální čištění nejen odstraňuje viditelné nečistoty, ale také řeší tyto skryté částice, což přispívá k zdravějšímu a čistšímu životnímu prostředí.
  • Efektivní odstranění zápachu: Pokud vaše sedačka získala nepříjemné pachy, profesionálové mohou použít specializované produkty a techniky k efektivnímu odstranění zápachů a zanechání vašeho nábytku čerstvě provoněného.
  • Pojištění a záruka: Renomované profesionální čisticí služby často poskytují pojištění pro případné náhodné poškození, které může během čisticího procesu nastat. Navíc mnoho z nich nabízí záruky nebo záruční listy na své služby, což poskytuje klid na duši.
  • Přizpůsobené plány údržby: Profesionálové mohou nabídnout poradenství ohledně pravidelné údržby a čistících plánů, aby vaše sedačka zůstala v optimálním stavu. Toto vedení může předejít potřebě rozsáhlého čištění v budoucnosti.

Investicí do profesionálního čištění sedačky nejen zlepšíte vzhled a životnost vašeho nábytku, ale také zajistíte hygienické a zdravé životní prostředí pro vás a vaši rodinu.

Before After čištení sedaček Brnočištení sedaček Brno

Jaká je cena čištění sedačky a co ji ovlivňuje?

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé volají profesionála na čištění své sedačky, je přesvědčení, že si své sedačky mohou vyčistit sami, bez vysokých nákladů na čištění sedaček. To samozřejmě mnoho zákazníků zkusí a následně, když zjistí, že to není tak jednoduché, tak volají právě nám 🙂 Někteří se obávají, že cena za čištění pohovky bude vyšší než cena samotné sedačky, ale to nemusí být vždy pravda, zejména pokud máte kvalitní sedačku.

Cena za čištění sedačky by měla být zohledněna při koupi sedačky. Pokud si kupujeme kvalitní a drahou sedačku se kterou počítáme, že nám vydrží několik desítek let, tak je nutno počítat s náklady na údržbu. Většina lidí má doma sedačku, protože ladí s ostatním nábytkem, dobře se hodí k dekoraci nebo perfektně pasuje do uspořádání jejich domova. Sedačku si také pořizují, protože je často využívají a užívají si, jak pohodlné jsou k sezení!

Sedačky obvykle představují větší výdaj pro domácnost, takže jejich udržování čistými a osvěženými zajistí, že vydrží déle, budou příjemné na dotek, nezapáchají a umožní vám vyhnout se vydání desítek tisíc na jejich předčasnou výměnu.

Při rozhodování o profesionálním čištění pohovky a jeho ceně je třeba zvážit několik faktorů:

  • Velikost sedačky: Větší sedačky budou obecně stát více peněz než menší. Rohové sedačky nebo sedačky s více polštáři mohou také přinést vyšší náklady.
  • Typ látky: Látka sedačky hraje významnou roli při určování ceny čištění. Delikátní nebo speciální látky mohou vyžadovat opatrnější zacházení, či speciální postupy což může vést k vyšší ceně.
  • Doplňkové služby: Pokud má vaše sedačka konkrétní problémy, jako jsou zašlé skvrny, zápach od domácích mazlíčků nebo rozsáhlé znečištění, mohou být potřebné další služby, které zvýší celkové náklady.
  • Lokalita: Ceny profesionálních služeb se mohou lišit v závislosti na životních nákladech a poptávce ve vaší konkrétní lokalitě. Městské oblasti nebo regiony s vyššími životními náklady mohou mít vyšší poplatky za služby.
  • Metoda čištění: Různé metody čištění, jako je parní čištění nebo chemické čištění, mohou mít různé cenové relace. Zvolena metoda  často závisí na typu látky a požadavcích na čištění.
  • Profesionální společnost vs. živnostník: Najmutí profesionální čisticí společnosti může stát více než najmutí živnostníka, ale společnosti často přicházejí s pojištěním, vyškolenými techniky a reputací kvalitních služeb. Nehledě na to, že profesionální společnost specializující se na čištění sedaček a koberců mívá často mnohem kvalitnější vybavení.
  • Záruky: Nabízí společnost záruku spokojenosti se svou službou? Čištění čalounění SIMONITA čištění sedaček a koberců, zajišťuje, že vaše sedačka bude vyčištěna k vaší spokojenosti, bez dalších nákladů za přečištění.
  • Pokud si sedačku chcete ponechat: Chcete mít tuto sedačku doma ještě nějakou dobu? Pokud ano, je důležité udržovat ji čistou, bez zápachu a pohodlnou pro dlouhodobou životnost. Pokud ji čistíte sami, riskujete zapracování skrvn, přemočení, či poškození vláken.
  • Pokud sedačku prodáváte: I když sedačku plánujete prodat, inzerování sedačky, kterou vyčistili profesionálové, pravděpodobně povede k rychlejšímu prodeji a vyšší ceně, než kdyby nebyla řádně vyčištěna. Lidé ocení, že bakterie a skvrny byly odstraněny odborníky, což jim dává použitou, ale čistou sedačku hned od okamžiku nákupu. To je jeden krok navíc, o který se noví majitelé nemusí stresovat nebo jej sami platit.

Informujte se o konkrétních službách zahrnutých v ceně a zda existují nějaké dodatečné poplatky za speciální ošetření nebo odstranění skvrn. Vždy si vyberte renomovaného a zkušeného profesionála, jako je SIMONITA, aby byly zajištěny nejlepší výsledky a ochrana vaší sedačky před potenciálním poškozením během čisticího procesu.

čištění sedaček Brno

Jak poznat, že vaše sedačka potřebuje profesionální čištění?

Základním pravidlem je pravidelné extrakční čištění alespoň jednou za rok, i když některé zdroje doporučují každých 6 měsíců. Záleží to na několika faktorech, jako je to, jestli je sedačka špinavá nebo zašlá, nebo jestli je velmi často používaná a opotřebovaná. Hledejte známky, že vaše sedačka potřebuje čištění, a všímejte si těchto známek. Některé důvody pro častější čištění sedačky než jednou ročně mohou zahrnovat:

  • Rozlité pití a skvrny
  • Skvrny od moči domácích mazlíčků
  • Zápach od mazlíčků a nadměrné chlupy
  • Zápach kouře nebo skvrny
  • Skvrny od špíny a bláta
  • Nadměrné používání viditelné zejména na područkách
  • Slepovaná vlákna/snížená měkkost 

Typ látky na sedačce také může výrazně ovlivnit, jak často a kdy by sedačka měla být čištěna. Sedací soupravy z textilu mohou vyžadovat častější čištění a údržbu než sedačky z mikrovlákna kvůli textuře a savosti látky.

Můžete mít také určité podmínky, jako je citlivost na alergeny, nebo dokonce jen preference čisté sedačky, což by vás mohlo vést k častějšímu nebo pravidelnějšímu čištění vaší sedačky.